Skip to main content
 

Improvisatie

Voorstelling

Een improvisatie-voorstelling is een nog niet geschreven toneelstuk of musical. De voorstelling bestaat uit scènes die op het toneel voor het publiek worden geïmproviseerd. Dit publiek speelt een actieve rol in de totstandkoming van de scènes.

Mensen uit het publiek mogen namelijk suggesties geven voor de scènes, zoals locaties, emoties, relaties, gebeurtenissen en karakters. Een pianist zorgt voor de muzikale begeleiding. Het resultaat is een toneelspel dat voor zowel het publiek als de spelers verrassend is. De basis van deze techniek is eenvoudig:

Wees niet voorzichtig, kijk niet uit en bij twijfel… DOEN!

Workshop improviseren

Wil je eens improviseren met familie, bekenden of collega’s? Dan kun je onze improvisatiedocenten inhuren om een workshop te verzorgen

Lees meer

Vormen

TarTrek speelt verschillende vormen van improvisatie-theater. De meest gespeelde vorm is Theatersport. Dat is een zogenaamde korte vorm. Daarnaast speelt TarTrek diverse lange vormen, zoals:

Bij deze lange vormen worden geïmproviseerde scènes aaneengeregen tot een al dan niet samenhangend verhaal.

Ook voor scholieren kan het erg leuk zijn om naar een voorstelling te gaan. Kijk hier voor de speelagenda of neem eerst even contact met ons op.

TarTrek in actie!

Kaarten reserveren

Wil je een kaartje reserveren voor een voorstelling van TarTrek? Dat kan natuurlijk.

Reserveer

Waar zijn de voorstellingen?

Circus Hakim
Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS Haarlem

Route

Laatste nieuwtjes

17 mei 2024 in Nieuws

Vrijdag 7 juni: Theatersportwedstrijd Mplify vs. de Noordsterren Leeuwarden

Mplify, onze theatersportpro’s gaan de strijd aan met de Noordsterren uit het verre Leeuwarden. Zeker geen onbekende van TarTrek. Mplify heeft zich stuk getraind voor de wedstrijd van het jaar!
Read More
17 mei 2024 in Nieuws

Dinsdag 4 juni: Open Hoge Hoed

Van harte welkom op onze meespeelavond: de Open Hoge Hoed. Ervaar de lol van impro samen met onze leden. Alles mag, niks moet! Meld je aan en geef evt. aan…
Read More
17 mei 2024 in Nieuws

Donderdag 23 mei: Theatersportwedstrijd TarTrek vs. Cuculum Leiden

Deze avond neemt een spelersteam van TarTrek het op tegen een theatersportteam van de Leidsche studententoneelvereniging Cuculum. Zie hoe de messen geslepen worden en de jury oordeelt. Sponzen en rozen…
Read More