Skip to main content

Vrijdag 16 juni: Theatersport met Next Gen

By Nieuws No Comments

Ze zijn er weer! Onze kanjers van Next Gen treden voor de tweede keer op dit seizoen! In verschillende teams zullen onze kersverse theatersporters het na een heel seizoen leren en oefenen opnieuw tegen elkaar opnemen. Uiteraard onder toezicht van een strenge jury van rechters. Het publiek is uiteraard toegestaan om ongegeneerd met sponzen en rozen de jury te beïnvloeden. Reserveer snel je kaarten voor deze gewilde voorstelling!

Winnaar Rogiër de Valença Theatersporttoernooi

By Nieuws No Comments

Zaterdag 13 mei was dan eindelijk de eerste editie van het Rogiër de Valença Toernooi in het tot de nok toe gevulde Circus Hakim. Het publiek betreurde dat de Vlaamse Theatercompagnie Amai net niet die twee puntjes meer had gehaald om door te kunnen gaan naar de finale. Ze hadden graag meer willen zien van deze uitermate grappige en vindingrijke groep uit Gent. In de finale namen uiteindelijk de spelers van Vals Plat het op tegen de heren van de Amsterdamse groep Broos Impro. Beide teams bleken totaal verrast door de behaalde winst en moesten ter plekke hun impro-kwaliteiten tot het uiterste aanspreken. De broer van Rogiër maakte de winnaar bekend: De verraste spelers van Broos Impro namen de beker mee naar huis!

Zaterdag 13 mei: Rogiër de Valença Theatersporttoernooi

By Nieuws No Comments

Zin in een avond vol top-improvisatie? Kom dan op zaterdagavond 13 mei naar Circus Hakim voor de finale van de eerste editie van het Rogiër de Valença theatersporttoernooi. Op die avond strijden vier topteams in een spannend toernooi om de eer. Theatersport om je vingers bij af te likken: en dat alles in naam van ons helaas te vroeg overleden lid Rogiër de Valença.

Circus Hakim staat op 13 mei bol van de spanning. De beste twee teams van Tartrek, de grootste theatersport- en improvereniging van Haarlem, spelen die avond tegen twee bewezen topteams: Broos Impro uit Amsterdam en Compagnie Amai uit Gent. Het belooft die avond een waar spektakelstuk te worden, met het beste geïmproviseerde theater van Haarlem en omstreken.

En als de winnaar bekend is gaat het dak eraf en de voetjes van de vloer met de band: Surfisdesk! Deze mannen spelen instrumentale surf-rock. Snel, dansbaar, opzwepend en vuig, maar altijd met de distinctie van de jaren 60.

Rogiër de Valença was 20 jaar lang een graag geziene speler van TarTrek. Helaas overleed hij veel te jong in 2018. Zijn nabestaanden hebben besloten om een gedeelte van de nalatenschap van Rogiër aan Tartrek te schenken. Zo ontstond het idee om zijn naam aan een theatersporttoernooi te koppelen.  Door corona kwam het er niet eerder van: maar op zaterdag 13 mei is in Circus Hakim de apotheose van het eerste toernooi. Familieleden van Rogiër zullen als eregasten de finale-avond op 13 mei bijwonen.

Dinsdag 25 april: Open Hoge Hoed

By Nieuws No Comments

Altijd al willen weten hoe het is om zelf te improviseren? Of ben je benieuwd hoe de sfeer in onze vereniging is? Op onze meespeelavond – of Open Hoge Hoed zoals wij ‘m noemen – krijg jij de kans om dit te ervaren. Alles mag, niks moet. Je kan je inschrijven via de reserveringsmodule. Wil je bij een bekende in dezelfde groep worden ingedeeld? Geef dit dan aan bij de opmerkingen. We beginnen om 20.00 uur

Zaterdag 22 april: Vrije Vormen XXL

By Nieuws No Comments

Deze avond zullen maar liefst vier van onze groepen optreden in Circus Hakim.

  • Mbition speelt scènes volgens het concept van ‘De vloer op’.
  • Ndeavor speelt ‘Met zijn allen’.
  • Dfiance speelt ‘Similar characters never meet’, een zoektocht naar relatie, verbinding en emotie.
  • En Xperiment speelt ‘It’s all-in the game’, next level theatersportgames.

Donderdag 6 april: Laatste voorronde Rogiër de Valença Toernooi

By Nieuws No Comments

Tien teams samengesteld uit de leden van TarTrek spelen een korte wedstrijd tegen elkaar en trekken alles uit de kast. Twee besloten voorrondes hebben al plaats gevonden. Deze avond zal in een openbare voorronde besloten worden door het aanwezige publiek wie door mag naar de finale op 13 mei.

Kom kijken en bepaal mee welke twee teams  in de halve finale en -mogelijk- de finale spelen tegen twee externe top-teams.

Deze avond is gratis toegankelijk. Wel vooraf reserveren.

Zaterdag 25 maart: Impro XL

By Nieuws No Comments

De avond wordt geopend door Mbition die het spoor zoekt in een trein setting show.
Nhancer speelt verschillende scènes volgens het bekende format ‘De vloer op’.
Ndeavor sluit af met ‘Orde en chaos’.Overzichtelijk, ordentelijk, gestructureerd op zoek naar enige samenhang. Alles zal in chaos op magische wijze samenvallen.