Themateams Performance op 29 juni

TARTREK presenteert de THEMATEAMS

Wat meer ervaren TarTrekkers sluiten het jaar traditiegetrouw af in themateams. Ze maken zich even los van hun vaste groepen en gaan in de mixer. Op 29 juni presenteren ze het resultaat aan elkaar en het hooggeëerd publiek.

Het eerste team speelt fysiek spel en slapstick. Docent Jantijn Prins (bekend van theatergroep Oeloek) zegt: “Ik heb voorkeur voor het tragi-komische. Dus spelen we veel vanuit de principes van slapstick. Er is altijd een conflict. Met een voorwerp, een andere speler of je eigen lichaam.

Het tweede team komt met verhalende short form en archetypes. Docent Victor Romijn: “Ik kijk steeds meer op een abstract niveau naar verhalen in het algemeen en impro in het bijzonder. Welke elementen zijn er, wat mist er in een verhaal? De structuur van de Hero’s Journey van Campbell is terug te zien: de held die uit z’n eigen omgeving wordt losgerukt en uiteindelijk zijn laatste gevecht wint om herboren terug te keren.

Team 3 waagt zich aan terugspeeltheater onder leiding van Sanna Langereis. Het wordt een vorm van improvisatietheater gebaseerd op persoonlijke verhalen die door het publiek worden verteld. Van alledaagse situaties tot grote (levens)gebeurtenissen.

Het vierde team heeft de taal als extra uitdaging. Ze spelen in het Engels een zgn. longform-improvisatie. Ashley Moore geeft de voorkeur aan open-ended longform-shows met zeer weinig formatregels. Zijn ideale scènes zijn komedie, maar hebben wat ‘hart’, of een beetje waarheid over het leven.

Kortom: beleef vier zeer uiteenlopende vormen van improvisatietheater op één avond. Zaterdag 29 juni, 20.00 uur Circus Hakim. Je kan natuurlijk HIER inschrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*