Skip to main content

Zaterdag 13 mei: Rogiër de Valença Theatersporttoernooi

By 23 april 2023mei 10th, 2023Nieuws

Zin in een avond vol top-improvisatie? Kom dan op zaterdagavond 13 mei naar Circus Hakim voor de finale van de eerste editie van het Rogiër de Valença theatersporttoernooi. Op die avond strijden vier topteams in een spannend toernooi om de eer. Theatersport om je vingers bij af te likken: en dat alles in naam van ons helaas te vroeg overleden lid Rogiër de Valença.

Circus Hakim staat op 13 mei bol van de spanning. De beste twee teams van Tartrek, de grootste theatersport- en improvereniging van Haarlem, spelen die avond tegen twee bewezen topteams: Broos Impro uit Amsterdam en Compagnie Amai uit Gent. Het belooft die avond een waar spektakelstuk te worden, met het beste geïmproviseerde theater van Haarlem en omstreken.

En als de winnaar bekend is gaat het dak eraf en de voetjes van de vloer met de band: Surfisdesk! Deze mannen spelen instrumentale surf-rock. Snel, dansbaar, opzwepend en vuig, maar altijd met de distinctie van de jaren 60.

Rogiër de Valença was 20 jaar lang een graag geziene speler van TarTrek. Helaas overleed hij veel te jong in 2018. Zijn nabestaanden hebben besloten om een gedeelte van de nalatenschap van Rogiër aan Tartrek te schenken. Zo ontstond het idee om zijn naam aan een theatersporttoernooi te koppelen.  Door corona kwam het er niet eerder van: maar op zaterdag 13 mei is in Circus Hakim de apotheose van het eerste toernooi. Familieleden van Rogiër zullen als eregasten de finale-avond op 13 mei bijwonen.

Leave a Reply